Tietosuojakäytännöt

Maisa on sähköinen palvelu, joka mahdollistaa pääsyn omiin sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilastietoihin. Lisäksi se mahdollistaa muun muassa turvallisen viestinvaihdon sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden kanssa kiireettömissä asioissa.

Maisa on käytössä Vantaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa sekä osassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUS:n yksiköitä.

Lisätietoa henkilötietojesi käsittelystä:

http://www.hus.fi/hus-tietoa/hallinto-ja-paatoksenteko/EU-tietosuoja-asetus/Sivut/default.aspx
https://www.vantaa.fi/hallinto_ja_talous/hallinto/tietosuojaselosteet

Maisa-mobiilisovellus

Alla mainittujen tietojen lisäksi Maisa-mobiilisovellus ei tallenna mitään henkilökohtaisia tietoja mobiililaitteeseen tai pilvipalveluihin. Maisa-mobiilisovellus saattaa:

  • Tallentaa kopion kuvasta laitteelle, jos lisäät profiiliisi kuvan
  • Luoda salattuja tunnisteita Google FIT- ja Apple Terveys -tiedon yhdistämiseen, jos käytät näitä palveluita
  • Tallentaa väliaikaisesti tietoja laitteen muistiin tai laitteelle, kun käytät sovellusta

Google FIT ja Apple Terveys

Luvallasi Maisa-mobiilisovellus voi yhdistyä Google FIT- tai Apple Terveys -sovelluksiin vastaanottaakseen niistä terveyttäsi koskevaa tietoa ja jakaa nämä tiedot terveydenhuoltopalveluidesi kanssa. Maisa-mobiilisovellus ei jaa terveydenhuoltopalveluissa kirjattuja potilastietojasi Google FIT- tai Apple Terveys -sovelluksille.

Annettuasi Maisa-mobiilisovellukselle luvan yhdistää Google FIT- tai Apple Terveys -tilisi Maisaan siirtyvät sellaiset tiedot, joiden omaseurannasta olet sopinut terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, automaattisesti Maisan kautta osaksi potilaskertomustasi. Tällaisia tietoja ovat esimerkiksi verenpaine, verensokeri ja askeleet. Voit koska tahansa peruuttaa antamasi luvan Maisa-mobiilisovelluksesta, jolloin tiedot eivät enää siirry Google FIT:istä tai Apple Terveydestä Maisaan.