Selkämeren kansallispuisto

Vuonna 2011 perustettu Selkämeren kansallispuisto sijaitsee Lounais-Suomen rannikolla. Se ulottuu etelä-pohjoissuunnassa yhteensä noin 150 kilometrin matkalla kahdeksan kunnan alueelle Kustavista Merikarvialle.  Porin seudulla kansallispuisto ulottuu Luvialta Merikarvialle ja sijoittuu pääosin ulkosaaristoon. Kansallispuiston pinta-ala on 912 km², josta maata on 15 km². 98 % Selkämeren kansallispuistosta on veden alla.

 

Näe ja koe karu ja kivikkoinen ulkosaaristo tyrnipensaineen sekä kukkivat rantaniityt. Puiston saariin voi rantautua veneellä, ja niillä voi telttailla lyhytaikaisesti. Saarilla on levähdys- ja tulentekopaikkoja. Kansallispuiston alueella on myös useita retkisatamia, joissa poiketa: mm. Säppi, Ouraluoto, Munakari, Iso-Enskeri ja Seliskeri.
 
Luvialla sijaitsevan Säpin saaren majakka on rakennettu 1800-luvulla. Lisäksi saarella voi ihailla mm. perinnemaisemaa, harvinaisia muflon-lampaita ja muuttolintuja.
 
Merikarvian Ouraluoto kuuluu Ouran saaristoon. Se vetää matkailijoita puoleensa niin kesällä kuin talvellakin. Vanhassa luotsilaitoksessa tai ns. Ryssänkasarmissa voi yöpyä, ja saarella voi mukavasti myös saunoa ja uida.

 

Katso lisää kuvia ja tietoja VisitYyteri.fi -sivustolta

Katso lisää kuvia ja tietoja selkameri.fi -sivustolta