Cloudy

-6 °C

Suomi

Kirjurinluoto - perhematkailukohteena

 
Pelle Hermannin leikkipuisto
Leikkialueen koko on n. 3 hehtaaria, joka vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa huikea määrä eri-ikäisille soveltuvia leikkialueita, telineitä, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. 
 
Kahvila Viksussa iso katettu terassi, maksuttomat WC:t, erillinen inva-WC sekä lastenhoitohuone, jossa mikroaaltouuni. Kahvilan yhteydessä info, joka kesäisin auki päivittäin klo 10-18.
 
Puistossa seikkailee Viksu Mustavaris! Viksu tavattavissa pesällään joka päivä klo 11, 14 ja 17. Pelle Hermannin puisto ja sen viereinen iso parkkipaikka maksuttomia.
 
Lasten Liikennepuisto Vinkkari
Tule lapsesi kanssa tutustumaan liikennepuiston autoihin ja sääntöihin. Puistossa on polkupyöriä ja eri kokoisia polkuautoja, yhteensä 30 menopeliä. Ajovuorot vaihtuvat aina tasalta ja puolelta. Ajovuoroihin voi hakea etukäteen jonotusnumeron ja odotusaikana voi leikkiä vaikka Pelle Hermannin puistossa. Liikennepuisto on maksuton.
 
Luonto- ja ulkoilureitit
Kirjurinluodolla on useita ulkoilu- ja luontoreittejä. Kirjurinluodon lenkki, 1,3 km, kiertää luodon kaakkoisosassa Taavi-sillalta Pormestarin sillan vierestä Raumansillalle ja uimarannan kautta takaisin alkuun. Matkan varrella on mm. nuotiopaikka makkaranpaistoa varten. Luotojen lenkki, 3,4 km, kiertää koko luodon puistoalueen Taavi-sillalta, Kirjurinluoto Arenan takaa Hanhipuiston kautta uimarannalle ja takaisin Taavi-sillalle. Näillä lenkkipoluilla on koirien ulkoiluttaminen sallittu kytkettynä. Muistathan varata pussin mukaan koiran jätöksiä varten.
 
Uimaranta 
Kirjurinluodossa Kokemäenjoen rannasta löytyy oma matala uimaranta, jossa lapset voivat uida ja kahlata. Rannalla voi peseytyä ulkoilmasuihkussa. Isommille löytyy lentopalloverkko rannan läheisyydestä. Kaikki Kirjurinluodon palvelut ovat lähettyvillä, mutta aivan rannan läheisyydessä palvelee Taavi-kioski. Omien eväiden syömiseen löytyy myös pöytiä nurmialueelta. 
 
Alpakat ja muut eläimet
Kirjurinluodossa löydät heti Pelle Hermannin puiston vieressä lampaita, vuohia ja kanoja omilla aidatuilla alueillaan. Pienen kävelymatkan päässä löytyvät Kirjurinluodon suurimmat eläimet, nimittäin eksoottiset alpakat. Kesyt alpakat tutustuvat uteliaasti vieraisiinsa. 
 
Kirjurin kesäteatteri 
Kirjurinluodon 450-paikkaisessa täysin katetussa amfiteatterissa nähdään joka kesä huikeita näytelmiä. Kirjurin kesäteatterin lavalle ovat kavunneet viime vuosina Jukka-Pekka Palo, Jukka Puotila, Satu Silvo, Sani, Kristo Salminen, Helena Lindgren ja Oskari Katajisto. Ohjelmistossa on myös Vihreän Teatterin lastennäytelmät, jotka ovat saavuttaneet suurta suosiota.
 
Kirjurinluodon kupeessa on myös Satakunnan Vihertietokeskus ja ihanteelliset kävelymaastot, kuten Polsan reitti.

Kirjuriluodontie
28100 Pori

Kahvila Viksu on avoinna ympäri vuoden; toukokuu - elokuun loppuun joka päivä klo 10-20, syys-lokakuussa viikonloppuisin.

Infopiste on avoinna 10.5.-8.8. ma-su klo 10-18.

Pääset Kirjurinluotoon kätevästi Etelärannasta Taavi-kävelysiltaa tai autosiltaa pitkin.