Cloudy

-5 °C

Suomi

Veneretki Porin edustan ulkosaaristoon

Tämä upea retki avomeren partaalle Selkämeren kansallispuistoon kuuluville Iso-Enskerin ja Munakarin saarille virkistää mielen. Käytössänne on merikelpoinen 10 hengen vene ja hyvän paikallistuntemuksen ja kokemuksen omaava kuljettaja. Retkelle lähtö mm. kalapaikka Merimestan laiturista Reposaaresta.
 
Suunnataan kohti Iso-Enskerin kaunista retkeilysaarta, rantaudutaan ja tehdään saarikierros sekä tutustutaan saaren lounaispuolella olevaan upeaan pirunpeltoon. Kierroksen jälkeen nautitaan nokipannukahvit rannalla istuen ja merta ihaillen. Kun kahvit on juotu, jatketaan venematkaa kalastajien suosiossa olleeseen Munakariin ja tutustutaan karin moni-ilmeiseen luontoon. Tätä ikiajoista ennallaan säilynyttä Selkämeren kansallispuiston karun kaunista ulkosaariston osaa voi kuvailla sanalla ainutlaatuinen. 
 
Suurimman elämyksen Iso-Enskerissä  ja Munakarissa tarjoaa  rannattomalle Selkämeren ulapalle levittäytyvä merimaisema.  Retkellä voi nähdä merimetsoja, uljaan merikotkan, hylkeitä ja paljon erilaisia vesilintuja. Mereltä käsin nähdään Reposaari, Tahkoluodon sekä Mäntyluodon satamat. Veneretken lopuksi alus rantautuu kalapaikka Merimestan laituriin.
 
Muina käyntikohteina Selkämeren kansallispuistossa voivat olla esim. retkeilysatama Seliskeri, majakkasaari Säppi, Ahlaisten saaristo ja Kokemäenjoen jokisuisto.
Retkillä on säävaraus. Säänmukainen vaatetus.
 
Lisätilauksesta: 
Rantakalakeitto esim. Munakarissa tai vaihtoehtona lounas ravintola Merimestassa veneretken päätyttyä.  
 Ruokailu ravintola Merimestassa nostaa hintaa.

Muina käyntikohteina Saaristomeren kansallispuistossa voivat olla esim. retkeilysatama
Seliskeri, majakkasaari Säppi, Ahlaisten saaristo ja Kokemäenjoen jokisuisto.

alk.  50 eur/hlö
alk.  65 eur/hlö (sis. kalakeiton)

• risteily
• nokipannukahvit
 

Ryhmän koko: 6–10 henkilöä.
Kesto: n. 4 tuntia.

Lisätilauksesta: Valokuvaus/luontoretkiopas

Vaatetus: Säänmukainen vaatetus.
Huomioitavaa: Retkillä on säävaraus.

Voimassa: 15.5.–30.9.2017.