Cloudy

-6 °C

Suomi

Rakennuskulttuuritalo Toivo

 

Rakennuskulttuuritalo Toivosta vanhojen talojen omistajat saavat neuvoja ja vinkkejä siitä, miten vanhan talon perinteinen hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Onnistunut korjaus säilyttää talon hengen. Toivon tiedot ja taidot ovat tarjolla myös perinteisestä, hyvästä rakentamisesta kiinnostuneille uudisrakentajille.
 
Rakennuskulttuuritalo Toivo on Satakunnan Museon perustama korjausrakentamiskeskus, joka sai nimensä talon yhdessä huoneessa sotien välisenä aikana toimineen Hedelmämehutehdas Toivon mukaan. Toivon päärakennus on vanha hirsinen asuinrakennus, jonka ensimmäiset osat on ilmeisesti rakennettu jo 1810-luvulla mutta joka on saanut nykyasunsa useiden laajennusvaiheiden jälkeen vuonna 1907. 
 
Toivossa on myös tietopankki, josta saa lisätietoja eri materiaaleista ja niiden välittäjistä, perinteisen rakentamisen taitajista sekä yksityiskohtaisia työohjeita. Perinteisen rakentamisen tiedostoja työohjeineen, resepteineen, käyttöturvallisuustiedotteineen täydennetään jatkuvasti. Toivossa on myös pieni rakennustarvikemyymälä, josta saa ostaa muualta vaikeasti löytyviä mutta vanhan talon korjauksessa välttämättömiä rakennustarvikkeita.

Varvinkatu 19
Pori

Rakennuskulttuuritalo Toivo on avoinna: Kesäkaudella (viikot 17-36) tiistai-torstai 12–17. Talvikaudella (viikot 37-16) tiistai ja torstai 12–17, keskiviikko 12–19. Jouluaikana (viikot 51–1) suljettu. Muina aikoina sopimuksen mukaan.