Cloudy

-5 °C

Suomi

Kiehtovaa kulttuuria

Porista löydät kivaa kulttuuritekemistä. Satakunnan Museon Pikku-Pekkalaan leikkimään kauppaa tai ihmettelemään Satakuntalaista luontoa Luontotalo Arkkiin. Porin Teatterin lastennäytelmät tarjoavat hurmiollisia hetkiä ihan koko perheelle.

Satakunnan Museon Pikku-Pekkala

Perusnäyttelyn keskikerroksessa on lasten leikkinurkkaus, Pikku-Pekkala. Pikku-Pekkala on sisustettu 1950-luvun maakaupaksi kauppatiskeineen ja tavarahyllyineen. Esikuvana on toiminut perusnäyttelyssä esillä oleva Pekkalan maakauppa. Pikku-Pekkalassa on menneiden aikojen pukeutumiselle omistettu oma nurkkauksensa, jossa voi sovittaa ylleen esimerkiksi, 1500–1600-luvun viittoja, pukuja ja hattuja tai 1950-luvun essuja.
 

Porin teatteri: Saapasjalkakissa

Klassikkosatu Saapasjalkakissa kertoo köyhästä Hans-pojasta, joka saa perinnöksi kissan. Toimelias ja ovela kissa osoittautuu kultaakin arvokkaammaksi, sillä sen avulla Hans saa sekä oman valtakunnan että oman prinsessan!  Ensin on toki seikkailtava kuninkaan, vartijoiden ja velhonkin luona, sekä pyydystettävä ainakin viisi pyytä paisteiksi. Vauhdikas ja hauska tarina saa uuden ja näyttävän tulkinnan. Ja kuten aina Porin Teatterin pienten lasten tarinoissa, myös tällä kertaa satsataan kunnolla visuaalisuuteen ja äänimaailmaan! Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille. Kesto väliaikoineen noin 1 tunti 10 min.

Luontotalo Arkki

Luontotalo Arkki esittelee satakuntalaista kosteikkoluontoa, joka hakee vertaistaan Suomessa. Vain parin peninkulman matka vie kareilta keitaille: ulkosaariston tyrskyisiltä luodoilta metsäisille saarille, maankohoamisrannikon niityille ja rantalehtoihin, jokisuiston ruohikoihin, sisämaan jokivarsille koskilehtoihin ja lopulta avarille keidassoille. Hyppää luonnon helmaan keskellä kaupunkia!
 
 

Korsmanin talo - matka 50-luvulle

Korsmanin talon eteläpäädyssä voi tehdä aikamatkan porilaisen Korsmanin perheen kotiin vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa saa esineisiin koskea. Korsmanin talon yhteydessä toimii myös rakennuskulttuuritalo Toivo, joka neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan talojaan niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Toivo neuvoo, mitä on tarpeen tehdä, mikä on välttämätöntä, mikä turhaa työtä ja mikä voi olla talolle jopa haitaksi. Toivon korjausnäyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia.
 

Rosenlew-museo

Rosenlew-museon perusnäyttely esittelee Rosenlew-yhtiön (1853 – 1987) tuotantoa ja toimintaa. Puimakoneita, paistinpannuja, jääkaappeja, laivoja, lankkuja, paperia, sulfiittiselluloosaa, sähköenergiaa, leivinhiivaa, muovikasseja. Rosenlew-suvun omistuksessa toiminut monialayhtiö tuotti 134-vuotisen historiansa aikana monia erilaisia tuotteita, joista Rosenlew-museon perusnäyttelyssä esitellään osa.
 

Pori Jazz Kids Festival

Jo kymmenen kertaa järjestettetty Pori Jazz Kids on koko perheen yhteinen tapahtuma, joka tarjoaa lapsille Pori Jazz -henkistä ohjelmaa ja kannustaa heitä musiikin pariin. Erilaisten musiikkipajojen ja rytmihetkien lisäksi tarjolla on oikeita konsertteja, ja myös lapset itse pääsevät esiintymään. Ohjelmaa tarjotaan Kirjurinluodossa Lokkilavalla ja sen ympäristössä sekä Porin Etelärannassa Jazz Street Stage -lavalla. Kaikkiin festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.
 

Kirjurin kesäteatteri (kesä-heinäkuussa)

Vihreä Teatteri on Porin aito ja alkuperäinen harrastajateatteri, joka on toiminut yhtäjaksoisesti aina vuodesta 1961. Kesäisin Vihreän Teatterin satunäytelmät hurmaavat katsojansa Kirjurinluodossa. Katettu 450-paikkainen amfiteatteri tarjoaa mitä mainioimman miljöön näytelmille. 

www.vihreateatteri.fiVihreä Teatteri Facebook ja amfi-teatterin esittely.