Cloudy

-6 °C

Suomi

Kirjurinluoto - auki ympäri vuoden!

Perhematkailukohde Kirjurinluodossa riittää kokemista kaikenikäisille, mm. lähes viiden jalkapallokentän kokoinen pääsymaksuton Pelle Hermannin leikkipuisto, joka valittiin vuonna 2014 Yle Uutisten nettiäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. Lisäksi Kirjurinluodolta löytyy luonto- ja ulkoilureittejä, uimaranta, konserttipuisto, eläimiä ja kesäteatteri.

 

Pelle Hermannin leikkipuisto - kolme hehtaaria ilmaista hupia!

Leikkialueen koko on n. 3 hehtaaria, joka vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa huikea määrä eri-ikäisille soveltuvia leikkialueita, telineitä, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. Pelle Hermannin puisto ja sen viereinen iso parkkipaikka maksuttomia.
 

Moikkaa Viksu Mustavarista kesällä

Kirjurinluodon oma maskotti Viksu Mustavaris tykkää tavata lapsia. Viksu lennähtää Kirjurinluotoon aina toukokuussa, jolloin vietetään Kirjurinluodon kesäkauden avajaisia. Viksu voi moikkailla Kirjurinluodossa kesäaikaan.

Lasten Liikennepuisto Vinkkari

Pääsymaksuttomassa liikennepuistossa liikennemerkit, liikennevalot ja muu ympäristö on mitoitettu lapsen näkökulman mukaan. Tavoite on antaa lapsille havainnollistavia ja turvallisia kokemuksia liikenteestä, sekä luoda mahdollisimman realistinen kuva oikealla kadulla ajamisesta. Vinkkarissa pääsee ajelemaan polkuautoilla ja polkupyörillä. Ajovuorot vaihtuvat aina tasalta ja puolelta. Ajovuoroihin voi hakea etukäteen jonotusnumeron ja odotusaikana voi leikkiä vaikka Pelle Hermannin puistossa. 

Kirjurinluodon Liikunta-Arena / Temppu Tehdas Oy

Kirjurinluodon Liikunta-Arena tarjoaa maksullisia sisä- ja ulkoliikuntapalveluita ympärivuotisesti Porin Kirjurinluodossa. Liikunta-Arenalla voit temppuilla, leikkiä ja liikkua - hupia myös sadesäällä:
Liikunta-Arenalla on muun muassa minigolfradat sisällä ja ulkona. Kirjurinluodon minigolfalue on ulkoalueena Suomen toiseksi vanhin toiminnassa oleva pienoisgolfpaikka.
Liikunta-Arena on liikunnallinen vaihtoehto luokkaretkikohteeksi tai vaikka lasten synttäreiksi. Liikunta-Arenan yhteydessä palvelee myös pienimuotoinen kahvila.
Katso lisää  www.tempputehdas.fi  

Uimaranta 

Kirjurinluodossa Kokemäenjoen rannasta löytyy oma matala uimaranta, jossa lapset voivat uida ja kahlata. Rannalla voi peseytyä ulkoilmasuihkussa. Isommille löytyy lentopalloverkko rannan läheisyydestä. Kaikki Kirjurinluodon palvelut ovat lähettyvillä, mutta aivan rannan läheisyydessä palvelee Taavi-kioski. Omien eväiden syömiseen löytyy myös pöytiä nurmialueelta. 

Alpakat ja muut eläimet

Kirjurinluodossa löydät heti Pelle Hermannin puiston vieressä lampaita, vuohia ja kanoja omilla aidatuilla alueillaan. Pienen kävelymatkan päässä löytyvät Kirjurinluodon suurimmat eläimet, nimittäin eksoottiset alpakat. Kesyt alpakat tutustuvat uteliaasti vieraisiinsa. 

Picnic puistossa

Omat eväät maistuvat parhaalta picnic-viltillä rennosti istuen. Lähin ruokakauppa Kirjurinluodosta sijaitsee vain n. 0,5 kilometrin päässä.

Vihertietokeskus ja luontoreitit

Kirjurinluodon ainutlaatuinen luonto on elämys jo sinänsä. Retkeily, piknikit ja monet aktiviteetit onnistuvat hyvinhoidetulla alueella. Satakunnan Vihertietokeskus palvelee viherpeukaloita ja muita puutarha-alan harrastajia. Vihertietokeskuksen näyttelyalueina toimivat keskuksen pihaympäristö, Hanhipuisto ja Polsan reitti.

 

Kirjurinluodon kahvilat ja ravintola

Kirjurin kesäravintola

Kirjurin kesäravintola on vuonna 1910 valmistunut arvokas puinen jugendhuvila. Kirjurinluodon sydämessä sijaitseva idyllinen kesäravintola palvelee perinteitä kunnioittaen. Ravintolan 400-paikkaiselta terassilta avautuu ainutkertainen näkymä Kokemäenjoen varren vehreään luontoon ja Porin Etelärantaan. Sisätiloissa 70 asiakaspaikkaa. Kesäravintola sijaitsee aivan Kirjurinluodon kaupunginpuoleisessa kärjessä. Taavi-kävelysillan päädystä alkaa kaunis puukuja, jota pitkin kävelemällä löytää varmasti perille.
 
Kirjurin kesäravintola www-sivut
Kirjurin kesäravintola Facebook
 

Kahvila Viksu

Porin Kirjurinluodossa lastenpuiston yhteydessä sijaitseva suosittu jäätelökahvila. Kahvila Viksussa iso katettu terassi, maksuttomat WC:t, erillinen inva-WC sekä naisten WC jossa vaipanvaihtoalusta ja mikroaaltouuni. Kahvilarakennuksessa myös on turisti-info ja matkamuistomyymälä, joka kesäisin auki päivittäin klo 10-18. Matkamuistomyymälästä mm. Viksu Mustavaris-tuotteita kuten pinssejä, T-paitoja ja pyyhkeitä. Kioski sijaitsee Pelle Hermannin puiston vieressä, Kirjurin sydämessä. Kahvila Viksu avoinna toukokuun alusta alkaen joka päivä klo 10-20 elokuun loppuun asti. Syyskuun ja lokakuun kahvila palvelee viikonloppuisin. 

Kahvila-Viksu Facebook

Taavi-kioski

Aivan uimarannan kupeessa sijaitseva Taavi-kioski, josta saa juomia, pikkusuolaista ja tietenkin jäätelöä. Taavi-kioski sijaitsee aivan Taavi-kävelysillan vieressä.

Saapuminen ja pysäköinti Kirjurinluotoon

Osoite: Kirjurinluodontie 2, 28100 Pori
Katso Google maps-linkki: Kirjurin pysäköinti
 

Kirjurinluodon kartta - kohteet lapsiperheille

>> Takaisin LAPSIPERHEET-etusivulle