Cloudy

1 °C

Suomi

Pori

Poriin matkaavien kannattaa ulottaa tutkimusretket myös keskustan ulkopuolelle.

Pori svengaa  

Pori on tunnettu suurista kesätapahtumistaan. Pori Jazz kerää heinäkuussa kaupunkiin taas kymmenettuhannet musiikin ystävät. Samaan aikaan järjestettävä yhteiskunnallinen keskustelufoorumi SuomiAreena tuo paikalle Suomen ja Euroopan politiikan kärkinimet.

Porissa sinua odottavat myös monet muut kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumat, kuten Porispere, Pori Folk kaupunkikulttuurifestivaali, Lain§uojattomat-teatterifestivaali ja Silakkamarkkinat.

Katso myös www.pori.fi

 

Yyteri – Suomen ikioma Riviera

Yksi Porin ylpeyksistä on Suomen kauneimpiin kuuluva, kuusi kilometriä pitkä Yyterin hiekkaranta. Vireällä alueella on runsaasti harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille. Tutustu esimerkiksi Yyterin Kylpylän, golfkentän, ratsastustallien ja surfkeskuksen korkeatasoisiin palveluihin. Kaunis ja vaihteleva maasto takaa unohtumattomat ulkoilu- ja retkeilyelämykset kaikkina vuodenaikoina.

 

Kirjurinluodossa viihtyy koko perhe

Keskustaa halkova Kokemäenjoki luo oman tunnelmansa kaupunkikuvaan. Porin kaunis jokiranta kuvauksellisine kivitaloineen henkii keskieurooppalaista tunnelmaa. Rannasta johtaa kävelysilta keskustan keitaaseen, Kirjurinluotoon, joka on toiminut virkistyspuistona jo yli sadan vuoden ajan.
Kirjurinluoto tarjoaa ihastuttavan paikan piknikille ja aktiiviselle harrastamiselle. Viheriöt, kukka-istutukset, riikinkukot, aasit, kilipukit, leikkipuisto Viksu Mustavaris -maskotteineen sekä viihtyisä uimaranta ja hyvät palvelut takaavat unohtumattoman lomapäivän koko perheelle.

 

Porin helmet

Ahlainen - luononrauhaa kaupungin kupeessa

Ahlainen on Porin pohjoisin kaupunginosa. Selkämeren aalloissa kylpevä Ahlainen esittelee ihastuttavaa saaristolaismaisemaa kylänraitteineen, upeine puutaloineen, kartanoineen ja rantavajoineen ja jonne myös Selkämeren kansallispuisto rantautuu. Ahalaisiin on matkaa Porista noin 20 kilometriä.

 

Reposaari - Porin merihenkinen kaupunginosa

Reposaaren kaupunginosa sijaitsee Porin edustalla Kokemäenjoen suistossa noin 30 kilometriä keskustasta. Moni-ilmeiset puutalot ja vehreä satamapuisto tekevät saaresta todella idyllisen vierailukohteen.

 

Noormarkku - historiallista ruukkimiljöötä

Noormarkku sijaitsee noin 15 kilometriä Porista pohjoiseen. Tässä pitkät perinteet omaavassa teollisuuspitäjässä on runsaasti muun muassa metalli- ja puualan pienyrityksiä. A.Ahlströmin ruukkialueen puistoissa sijaitsee monia arkkitehtonisesti arvokkaita rakennuksia, kuten A.Ahlström Osakeyhtiön pääkonttori ja Alvar Aallon suunnittelema Villa Mairea.