Cloudy

-5 °C

Suomi

Näe ja koe

Porin seudulla on paljon hienoja nähtävyyksiä, ulkoilu- ja tarinareittejä ja aktiviteetteja. Olitpa sitten lomalle perheesi kanssa, yksin, kaksin tai vaikkapa ryhmän kanssa, löydät listalta monia mielenkiintoisia vaihtoehtoja.
Voit rajata hakua pudotusvalikoista alueen (esim. Pori)
ja kiinnostuksen kohteittesi mukaan (esim. Luonto)

Ahlainen - idyllinen merenrantakylä

Ahlainen on vuodesta 1972 ollut Porin pohjoisin kaupunginosa. Ihmisiä houkuttelevat Ahlaisiin meren läheisyys, laaja saaristo ja kaunis luonto, jossa on tilaa liikkua.

www-sivut

Ahlaisten kirkko

Merellinen Ahlainen ja sen kyläraitti ovat kokemisen arvoiset. Yksi nähtävyyksistä on Ahlaisten kaunis puukirkko, joka on rakennettu vuonna 1796. Kirkko on Porin kirkoista vanhin.

www-sivut

Ahlström Voyage

Ahlström Voyage –näyttely sijaitsee Noormarkun vanhassa pajassa ja se kertoo Ahlströmin historiasta sekä suomalaisesta teollisuushistoriasta.

www-sivut

Eteläranta

Eteläranta ja Kivi-Porin alue ovat kaupungin arvoalueita. Kivitalokorttelit joenrantamaisemassa muodostavat pääosin uusrenessanssin henkeen vuoden 1852 Porin palon jälkeen rakennetun upean kokonaisuuden.

www-sivut

Galleria 3h+k

Taiteilijaseura NYTE ry:n ylläpitämä näyttelytila Galleria 3H+K sijaitsee aivan Porin ydinkeskustassa

www-sivut

Galleria Liisa Ekqvist

Galleria toimii 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alusta peräisin olevien, nyt kunnioituksella kunnostettujen entisen aitan ja navetan tiloissa. Jykevät kivi- ja hirsiseinät ovat saaneet seurakseen paikan henkeen sopivaa puupaneelia ja tarjoavat nyt sekä elämysmatkaa menneeseen että lämminhenkistä, kodikasta tunnelmaa monenlaisen taiteen taustaksi. Kesäkahvila toiminnassa heinä - elokuu.

www-sivut

Irtimaasta

Onnistumisen kokemuksia. Ennennäkemättömän positiivisia elämyksiä. Heitä ennakkoluulot romukoppaan ja tule kokeilemaan. Saatat jäädä koukkuun!

www-sivut

Juseliuksen mausoleumi

Vuorineuvos F.A. Juselius rakennutti mausoleumin 11-vuotiaana tuberkuloosiin kuolleen Sigrid-tyttärensä muistoksi vuonna 1902. Alkuperäiset freskot mausoleumiin maalasi Akseli Gallén-Kallela. Mausoleumi on yksi Porin suosituimmista nähtävyyksistä. Katso videoesittely ja panoramakuvat.

www-sivut

Kaharin Kotiseututalo

Kaharin Kotiseututalo sijaitsee Noormarkussa. Se on saatu lahjoituksena A. Ahlström Osakeyhtiöltä. Päärakennuksen valmistumisvuosi sijoittunee 1700-luvun loppupuolelle. Alkuperäisten rakennusten lisäksi museoalueella ovat tätä nykyä muun muassa mäkitupa, riihi, savusauna ja paja. Menneiden aikojen elämänmenosta kertovat myös lukuisat esineet, valokuvat ja tarinat.

www-sivut

Kalafornian golfkenttä

Kalaforniassa on 27-reikää eli päivittäin on pelattavissa 18-reikäinen ja/tai 9 reikäinen kenttä. Pelattava yhdistelmä voi vaihdella. Kenttä koostuu kolmesta yhdeksän reiän kokonaisuudesta p. (02) 6303 888

www-sivut

Kalapalvelukeskus ja ravintola Merimesta

Vuonna 2001 Reposaaren perinteikäs kalasatama sai ”kruununsa” kun satamaan rakennettiin Merimesta rakennus, malliesimerkki kalastustoimintojen yhdistämisestä nykyaikaisella tavalla. Ravintolan lisäksi Merimestassa toimii myös kalan käsittely- ja myyntitilat.

www-sivut

Kansallinen kaupunkipuisto

Porin kansallinen kaupunkipuisto on perustettu 6.5.2002. Se on noin kymmenen neliökilometrin laajuinen Kokemäenjoen suistossa ja rannoilla sijaitsevien sekä rakennettujen että yhä viljelykäytössä olevien kulttuuriympäristöjen, puistojen ja puistokatujen, kaupunkimetsien ja jokivarsiluonnon yhdessä muodostama kansallisesti arvokas kokonaisuus.

www-sivut

Keski-Porin kirkko

Kaunis, uusgoottilainen Keski-Porin kirkko sijaitsee kauniilla paikalla Kokemäenjoen rannalla. Erikoislaatuisesta valurauta tornistaan tunnettu kirkko otettiin käyttöön vuonna 1863.

www-sivut

Kirjurinluodon frisbeegolfpuisto

Porissa pääsee nauttimaan yhdestä Suomen pidetyimmistä frisbeegolfradoista. Kirjurinluodon ja Pohjois-Porin alueelle sijoittuvat väylät tarjoavat mukavan maaston sekä lajiin tutustumiseen että haastetta kokeneille frisbeegolfaajille.

www-sivut

Kirjurinluodon Liikunta-Arena

Kirjurinluodon Liikunta-Arena tarjoaa maksullisia sisä- ja ulkoliikuntapalveluita ympärivuotisesti Porin Kirjurinluodossa. Tarjolla on parkouria, ratagolfia, biljardia ja liikuntaleikkiä sisäleikkipuistossa. Liikunta-Arenan yhteydessä palvelee myös pienimuotoinen kahvila.

www-sivut

Kirjurinluodon ulkoilureitit

Kirjurinluodolla on useita ulkoilu- ja luontoreittejä. Tutustu ainutlaatuiseen luontoon hyvin merkittyjen reittien varrella ja pysähdy vaikka uimaan ja paistamaan makkaraa.

Kirjurinluoto - perhematkailukohteena

Perhematkailukohde Kirjurinluodossa on kokemista riittää kaikenikäisille, mm. lähes viiden jalkapallokentän kokoinen pääsymaksuton Pelle Hermannin leikkipuisto, joka valittiin vuonna 2014 Yle Uutisten nettiäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. Lisäksi Kirjurinluodolta löytyy luonto- ja ulkoilureittejä, uimaranta, konserttipuisto, eläimiä ja kesäteatteri.

www-sivut

Kivi-Porin nähtävyydet

Kivi-Pori on niin sanottu Porin "vanha kaupunki", jota koristaa lukuisat kauniit vanhat kivirakennukset. Kivi-Porin kohteisiin on hauska tutustua sähköisen tarinakartan avulla, jolloin saat kustakin rakennuksesta lisätietoja ja kuvia. Kartta toimii älypuhelimen selaimessa.

www-sivut

Koirapuistot

Porissa on yhteensä 9 koirapuistoa, jotka tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet koirien ulkoiluttamiseen. Perinteisten aidattujen puistojen lisäksi tarjolla on agilityhenkisiä aktivointi- ja temppuesteitä sekä koirien oma uimaranta Yyterissä.

www-sivut

Konserttipuisto Kirjurinluoto Arena

Ainutlaatuinen Kirjurinluoto Arena on ollut monien ikimuistoisten konserttien ja tapahtumien foorumina. Kirjurinluoto Arena sijaitsee kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta Kokemäenjoen äärellä.

Korsmanin talo - asumista 1950-luvulla

Korsmanin talossa eletään vuotta 1951. Tavoitteena luoda kävijöille elämyksellinen vierailu entisajan porilaiskodissa, jossa kaikkiin esineisiinkin saa koskea.

www-sivut

Lassilan puukirkko Noormarkussa

Lassilan kirkko on hirrestä veistetty ja myöhemmin laudalla vuorattu. Väriltään se on ollut alkuaan punainen. Kirkon alttaritauluna on arvokas jäljennös Rafaelin maalauksesta "Jeesuksen ja Johannes Kastajan kohtaaminen". .

www-sivut

Lavian kirkko

Lavian kirkko valmistui 1823. Se on tyypiltään tasavartinen ristikirkko, jossa on päätytorni.

www-sivut

Lavian kotiseutumuseo

Lavian kotiseutumuseo ylläpitää lavialaista kulttuuriperintöä ja lavialaisuutta lainajyvästömakasiinissa.

www-sivut

Luontotalo Arkki

Satakuntalainen kosteikkoluonto esittäytyy hienolla tavalla Luontotalo Arkissa. Katsele, kuuntela ihaile! Perusnäyttelyn lisäksi vaihtuvia näyttelyitä ja muuta aktiviteettia. Hyppää luonnon helmaan keskellä kaupunkia!

www-sivut

M/S Charlotta sisävesiristeilijä

Yleisö- ja tilausristeilyjä upealla sisävesiristeilijä M/S Charlotalla Kokemäenjoella, Reposaaresta Porin kautta Ulvilaan asti. M/S Charlotta on yksi Suomen hienoimmista ja uusimmista sisävesilaivoista jopa 90 risteilyvieraalle. Yleisöristeilyjä heinä- ja elokuussa.

www-sivut

Makkarakosken Sahamuseo

Ahlströmin Makkarakosken sahan raamit seisahtuivat helmikuussa 1956. Lopullisesti toiminta sahalla päättyi vuonna 1957. Sahan alkuperäinen, 1800-luvulta peräisin oleva laitteisto jäi tuolloin niille sijoilleen.

www-sivut

Merellinen Mäntyluoto

Idyllinen Mäntyluoto kutsuu! Puutalokortteleissa aistii viime vuosisadan alun henkeä ja satama tuo suolaisen tuulahduksen. Kallon komeilta kalliolta voi ihailla tyrskyjä.

www-sivut

Meri-Porin uimahalli

Uimisen riemuja säällä kuin säällä! Uimahallissa pidetään myös lämpimän veden viikonloppuja. Lisäksi ohjattua vesiliikuntaa ja kuntosalitoimintaa. 25-metrinen uima-alla, opetusallas, kahluuallas sekä vesiliukumäki.

www-sivut

Noormarkun kirkko

Kaunis, tunnelmallinen kivikirkko Pori–Jyväskylä -tien varrella. Vuonna 1933 valmistunut kivikirkko rakennettiin vuonna 1918 tuhoutuneen puukirkon paikalle. Kooltaan 600 neliömetrin kirkkoon mahtuu noin 600 kävjää.

www-sivut