Pelle Hermannin leikkipuisto valittiin Yle Uutisten nettiäänestyksellä Suomen parhaaksi

Suomen paras leikkipuisto löytyy tietenkin Porista. Yle Uutisten nettiäänestyksessä ylivoimaisella 42 prosentin osuudella parhaaksi valittiin Kirjurinluodossa sijaitseva Pelle Hermannin leikkipuisto. Leikkimielisessä verkkoäänestyksessä annettiin lähes 4500 ääntä, joista 1900 ääntä annettiin Pelle Hermannin puistolle.

Viiden jalkapallokentällisen verran ilmaista hupia

Pelle Hermannin leikkipuiston koko on n. 3 hehtaaria, joka vastaa melkein viittä jalkapallokenttää! Puistossa huikea määrä eri-ikäisille soveltuvia leikkialueita, telineitä, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä.
 
Kesäisin puistossa seikkailee Viksu Mustavaris! Viksu on tavattavissa pesällään kesäisin joka päivä klo 11, 14 ja 17. Pelle Hermannin leikkipuisto ja sen viereinen iso parkkipaikka maksuttomia. Kirjurinluotoon voi matkustaa myös tunnelmallisella kaupunkijuna Porittarella, jonka kyytiin voi hypätä esimerkiksi Porin torilta.
 
Puistossa sijaitsevassa Kahvila Viksussa myynnissä kahvia, virvokkeita, sämpylöitä ja tietenkin jäätelöä, jota voi nauttia isolla katetulla terassilla. Kahvila Viksun yhteydessä maksuttomat WC:t, erillinen inva-WC sekä lastenhoito-WC, jossa mikroaaltouuni. Kahvilan yhteydessä myös kesäisin matkailuinfo, jossa myynnissä mm. Viksu Mustavaris T-paitoja, suloisia alpakka-pehmoleluja sekä Viksu pinssejä.
 

Liikennepuisto Vinkkari on uusin tulokas

Puistoa on kehitetty vuosien saatossa koko ajan ja uusimpana lisänä puistoon on tullut liikennepuisto Vinkkari. Maksuttomassa liikennepuistossa on polkupyöriä ja eri kokoisia polkuautoja, yhteensä 30 menopeliä. Liikennepuiston ajovuorot vaihtuvat aina tasatunnilla ja puolelta. Ajovuoroihin voi hakea etukäteen jonotusnumeron ja odotusaikana voi leikkiä vaikka muualla Pelle Hermannin puistossa. 
 
Yle Uutisten Paras leikkipuisto -äänestyksen tulokset
 
1. Pelle Hermannin leikkipuisto, Pori. 42 % äänistä
2. Seikkailupuisto, Turku. n. 17 % äänistä
3. Launeen perhepuisto, Lahti n. 16 % äänistä
 
Äänestykseen valitiiin Yle Uutisten lukijoiden ehdottamia leikkipuistoja. 
 
Lähde: Yle Uutisten verkkouutinen. 
 
 
17.9.2014
Riikka Kaukosalmi
suomi