Cloudy

-6 °C

Suomi

Syyskauden teatteritarjonnassa jokaiselle jotakin!

Ihmissuhteet ilahduttavat

Porin teatterissa komedioidaan ihmissuhteista kahden näytelmän voimin.

Mitä seuraa, kun Aino ja Jussi sopivat seurustelulleen kuukauden koeajan Jussin kotitilalla? Taatusti ainakin naurusta kipeitä poskipäitä nykyajan maaseudun elämästä, unohtamatta draamaa, kauhunkierrettä ja rakkautta. Avioliittosimulaattori naurattaa komedian ystäviä  aina tammikuun alkuun saakka.

Kolmen naisen ystävyys, todellisuus ja yritys selvitä yhteiskuntamme vaatimuksista joutuvat koetukselle, kun kaaos ottaa vallan. Kaaos on Mika Myllyahon musta komedia, jossa tasapainotellaan harmonian ja kaaoksen välillä. Rooleissa Katariina Lohiniva, Heidi Rantakeisu ja Mirva Tolppanen

 

Myös Rakastajat-teatteri tarjoaa tänä syksynä ihmissuhdekomediaa peräti kolmella näytelmällä.

Rakastajat-teatterin 25-vuotisjuhlavuoden näytelmänä on palkittu, lämminhenkinen komedia Pieni suuri onni Irlannista. Miia Lindström, Kaija Pakarinen ja Elina Hietala näyttelevät kolmen sukupolven rooleissa, eikä näihin henkilöihin voi olla rakastumatta.

Lisäksi mennään taas Päin perhettä! Loppuunmyydyille saleille esitetyn hittikomedian näytökset jatkuvat, kun parisuhdekeskustelu tuodaan kotisohvalta lavalle.

Sinikka Sokka ja Jaana Saarinen tähdittävät lempeän oikukkaaksi kuvailtua komediaa Rantarouvat, jossa toisten parisuhteiden ja elämien ongelmat tunnistetaan ja korjataan. Anna-Leena Härkösen kirjoittama ja Lauri Nurksen ohjaamassa näytelmässä ikääntyvän naisen elämän ilot, surut ja kysymykset kiteytyvät pintaan ja puheeksi kahden tuntemattoman kesken.

Contákti-teatteri 
  Kolmen kimppa  Kolmen kimppa on tragikoominen tarina kaikille niille, jotka ovat ihastuneet, rakastuneet, eronneet tai erehtyneet auttamaan kaveria parisuhdehädässä

Käsikirjoitus Clément Michel, ohjaus Ilkka Aro
Paulin rakkaus naisystäväänsä Sophieta kohtaan ei enää kanna, ei enää millään. Kylmien tosiasioiden kertominen vanhalle rakastetulle on kuitenkin vaikeaa. Avoimuuden sijaan Paul panostaa luovuuteen. Hän kutsuu parhaan ystävänsä Martinin asumaan pariskunnan yhteiseen kotiin. Martinia ei kukaan kestä viikkoa enempää, Sophiekin aivan varmasti nostaa kytkintä. Tai niin Paul kuvittelee.

Yhden miehen show:t naurattavat, vakavoittavat ja herättävät ajatuksia Porin teatterissa

Porin teatterissa nähdään Pähkähullun päiväkirja -tragikomedia, joka kertoo nimineuvos Aksenti Ivanovitsista, saavuttamattomasta rakkaudesta ja sen seurauksista. Pähkähullun roolissa nähdään Vesa Haltsonen, joka on myös ohjannut, lavastanut ja puvustanut näytelmän.

Lisäksi lavalle nousee Luuseri-Henkka, joka kertoo kertoo omaelämäkerrallisesti monologina koulukiusaamisesta ja positiivisista keinoista siitä selviytymiseen. Henkkana Peter-Sebastian Lehtonen.

  

Kaaos on kolmen näyttelijän KATARIINA LOHINIVAn,  HEIDI RANTAKEISUn ja MIRVA TOLPPASEN huikea roolikavalkadi.

Kiltti Sofia on opettajana lakkautusuhan alla olevassa koulussa. Aktivistiterapeutti Julia rakastuu usein ja lopullisesti. Työnarkomaani Emmi on toimittaja, joka huomaamattaan uhraa perheensä työlleen.On olemassa kaksi maailmaa...harmonian maailma ja kaaoksen maailma. Harmonian maailmaan on kätketty kaikki se rakkaus, järjestys ja hyvä olo; mutta sen rinnalla on aina toinen; kaaoksen maailma. Siellä ovat kaikki ne heikkoudet, pelot, lapsuuden kärsityt vääryydet sekä käsittelemättömät asiat. Ja juuri silloin kun sitä kaikkein vähiten haluaisi, nämä kaksi maailmaa alkavat liukua toisiaan kohti. Syntyy kaaos. Porin teatterin pieni näyttämö.

Musiikillisia elämäkertoja

Porin teatteri esittää musiikkivaikuttajien elämäkertoja, kuuntele ja vaikutu!

Näyttelijä Katariina Lohiniva ja nelimiehinen Mohair-yhtye kertovat Carolan tarinan. Carola – sydämeen jäi soimaan -musiikiesitys suorasukaisen laulajan elämästä, jota sävyttivät muun muassa esiintymisjännitys ja mutkikkaat ihmissuhteet. Luvassa on yleisön suosikkikappaleita ja Carolan ihannoimaa pehmeää jazzia. 

Satien syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta. Juhlan kunniaksi Satien ”muistelmat” nähdään ensi kertaa Porin teatterin lavalla. Jyrki Tuularin dramatisoinnin Muistinsa menettäneet muistelmat tulkitsee Ilkka Aro. Esityksessä kuullaan myös Satien musiikkia, jota flyygelistään loihtii Mika Merikaita.

Kulttuurikulmassa jatkuu viime vuodelta tuttu PIAFMaarit Lehtonen on kerännyt osakseen kehuja roolissaan Edith Piafina, yhtenä maailman tunnetuimmista naisäänistä.

  

Herra Hakkarainen viihdyttää lapsia ja lapsenmielisiä

Mauri Kunnaksen rakastetut hahmot seikkailevat Herra Hakkaraisen johdolla Porin teatterissa. Kunnaksen kirjoista tunnettu Hakkarainen lähtee yöllisille unissäkävelyretkilleen, ja siitä ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu! Herra Hakkaraisen ystävä Masa Marsu joutuu selvittämään miksi rouva kaupunginjohtaja on niin huolissaan oudoista yöllisistä tapahtumista. Ota koko perhe mukaan nauttimaan teatterin taikaa!

 

Jotain ihan uutta!

Porilaiset teatterit tarjoavat uudenlaisia kokemuksia, joihin ei kannata jättää tarttumatta.

Porilainen mentalisti Tommi Lahti yhdistää mentaalitaikuuden ja teatterin intiimissä sukelluksessa ihmismieleen ja taikuuteen. Tommi Lahti - ajatustenlukija on paitsi katsahdus Tommin omiin elämänvaiheisiin, myös katsojien pään sisään. Ikimuistoinen ilta mentaalitaikuuden merkeissä Rakastajat-teatterin Studio Hilkassa! Lisäksi Mielenkääntäjä Pete Poskiparta - Mentalisti 2.0 heittää kaikki ässät pöytää ja löytää tiensä mielemme sopukoihin.

TUNTEMATON SOTILAS

Korvan taakse kannattaa laittaa myös 28.1.2017 ensi-iltansa saava Porin teatterin suurproduktio Tuntematon sotilas. Tarina suomalaisesta sisusta nähdään Porin entisellä oluttehtaalla, joka muotoutuu Väinö Linnan kuvaamaksi kasarmialueeksi ja taistelukentäksi. Ainutlaatuinen miljöö vie katsojan mennessään ajassa taaksepäin.

 

Koko syyskauden ohjelmisto teattereittain

Porin teatteri

Avioliittosimulaattori 3.9.2016 - 7.1.2017
Carola - Sydämeen jäi soimaan 15.9.2016 - 28.1.2017

Pähkähullun päiväkirja 22.9. - 31.12.2016
PIAF 28.9. - 31.12.2016 (Kulttuurikulmassa)
Luuseri-Henkka 29.9. - 2.12.2016
Herra Hakkarainen seikkailee 12.10. - 31.12.2016
Kaaos 27.10.2016 - 28.1.2017
Muistinsa menettäneen muistelmat 9.11. - 14.12.2016

Tuntematon sotilas 28.1. - 13.5.2017 (Porin entisessä oluttehtaassa)

Rakastajat-teatteri

Päin perhettä 6.10.-10.12.2016
Tommi Lahti - ajatustenlukija 21.10.-3.12.2016
Ismo Leikola - Hyvät naiset ja herrat 4.12.2016

Cont'akti-teatteri

Kolmen kimppa 18.11.- 17.12.2016